torsdag 8 december 2016

Vecka 49


 Nu är det december och det har gått otroligt snabbt. Vi har hunnit sätta upp en julgran och ljusstakar i fönstren. Varje morgon myser vi i mörkret, läser en saga och tänder ljus.
Under måndagen var barnen tillsammans med Elsa och Malin eftersom jag hade utvecklingssamtal. Tisdagen började som vanligt med tyst läsning och sedan sagostund. Bryts denna rutin är det många barn som undrar när vi ska läsa sagan.
 Eftersom Linda fortfarande är gipsad och Jonas fått ett annat uppdrag höll jag och Patrik i idrottslektionen. Lektionen var uppdelad i tre delar, uppvärmning (svansleken), bondgårdsleken och avslutet skulle varit spökboll. Tyvärr hann vi inte så långt innan brandlarmet gick. Barnen tog snabbt på sig jackan och sprang ut utanför idrottshallen. Där ställde de sig parvis så vi snabbt kunde räkna alla. Det var en bra övning vilket resulterade att vi tydligt fick se vad vi måste förbättra om det brinner på riktigt. Efteråt fick barnen snabbt duscha för att sedan gå och äta i matsalen.
”Pick a colour” är det material som vi arbetar med på engelskan. Denna gång pratade vi om kroppen. Målet med lektionen var att alla skulle kunna minst tre kroppsdelar på engelska. Till varje avsnitt tillkommer en ny sång. Barnen älskar det. Vi avslutade med "Simon säger-leken" fast på engelska.
I onsdags fick vi ett brev från Kim Leksaksson. Han tackade för anställningsbevisen som vi skickade till honom. Nu är alla barn anställda på riktigt! Dagens möte (lektion) handlade om att Kim behövde hjälp med att komma på ett bra namn till leksaksfabriken. Tillsammans tittade vi på olika loggor för att hämta inspiration. Därefter fick barnen gruppvis hitta på ett namn och göra en tillhörande logga. Detta kommer vi att fortsätta med nästa vecka.
Torsdagen inleddes med språkgrupper. Efter rasten hade vi El sistema där vi tränade julsångerna som vi ska sjunga på avslutningen.
Idag fredag kommer vi att ha temadag med julpyssel tillsammans med förskoleklass b.
 Nästa veckas planering:
Måndag: ASL heldag.

Tisdag:  Lucia klockan 8.30-8.50 i ateljén efteråt bjuder skolan på lussebullar och dricka.

Onsdag: El sistema och leksaksfabriken.

Torsdag: Språkgrupper läxa kapitel 10+ läxboken svara på frågor, El sistema på eftermiddagen.


Fredag: Julpyssel och klassens timme.
Jag önskar er alla en trevlig helg!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar