torsdag 25 augusti 2016

Hej i det härliga vädret

Veckan har sprungit iväg och idag är det redan torsdag. Under måndagen skulle vi blivit fotograferade men eftersom gruppen innan oss drog ut på tiden hann vi inte. Därför blev vi fotograferade under tisdagen istället. Vi fick då göra detta under idrottslektionen. Men nästa vecka kommer vi att ha idrott som vanligt. Under tisdagen var halva gruppen och besökte biblioteket. Barnen kommer att kunna låna böcker cirka en gång/månad. Lånekorten finns i biblioteket och är inget de tar hemma. Böckerna som lånas får däremot tas hem.

Stefan och Elsa har varit hos oss under några lektioner i veckan, vilket har gjort att vi har kunnat arbeta i halvklass. Ena gruppen har då varit i grupprummet. Vi har bland annat börjat skriva gemensamma texter. Denna gång gjorde vi en text om våra två första veckor i skolan. Alla barn fick berätta varsin mening. Efteråt fick alla barn samma text, men skulle enskilt leta olika bokstäver i texten. Slutligen fick de ringa in alla ord som de kunde läsa. Detta arbetssätt är något vi kommer att fortsätta arbeta med. Struktur och rutiner bidrar till trygghet i gruppen.

I tisdags lekte vi en lek där som heter ”heta stolen”. Syftet med leken är att barnen ska använda språket, men även att ställa frågor. Tillsammans pratade vi om personer som alla i klassen kände till, t.ex Zlatan, Pippi Långstrump m.fl. Efteråt fick ett barn vara en annan person där de övriga i klassen skulle lista ut vem det var. För att försvåra det fick de endast ställa ja och-nej frågor.
Under veckan fick alla barn en lapp angående inbjudan till föräldramöte. Onsdagen den 28/9 klockan 18 är ni välkomna. Vi kommer att vara i klassrummet.

Nästa veckas planering:

Måndag: Stefan och Elsa kommer att vara i klassen
Tisdag:Idrott
Onsdag: Studiedag Skolan och fritids är stängt
Torsdag: El sistema musik
Fredag: Elsa är i klassen.

Trevlig helg!
Alexandra


1 kommentar: