torsdag 18 augusti 2016

Vecka 33

Hej!
Första veckan efter sommarlovet lider nu mot sitt slut. Det har varit spännande och trevligt att lära känna era barn. Barnen har kommit väl in i rutiner och skolans arbete. Trots det har varit långa dagar för barnen har de kämpat på bra.

Under veckan har vi bland annat arbetat med mönster. Vi har gjort egna armband, tillverkat olika figurer av geometriska former.
Varje morgon börjar med läsning där barnen läser/tittar på bilder i varsin bok till lugn musik. Därefter går vi igenom dagordningen och dagens datum. Detta är en rutin som vi gör varje morgon, för att skapa lugn och skapa en trygghet hos barnen.

Denna vecka är det endast jag och Patrik som varit i klassen. Stefan och Elsa kommer vara i klassen under några lektionstillfällen nästa vecka. Då kommer vi att arbeta i halvklass.

Nästa veckas planering:

Måndag: alla börjar klockan 9

Tisdag: Idrott, glöm ej idrottskläder. Halva klassen kommer att gå till biblioteket

Onsdag: Körsång tillsammans med El Sistema

Torsdag: Musiklektion med El Sistema

Fredag:

Under nästa vecka kommer vi att skriva gemensamma texter, fortsätta med mönster men även arbeta med taluppfattning. Vi ska även arbeta språkutvecklande där barnen ska göra olika samarbetsövningar. Nästa veckobrev kommer att finnas under fredagen på bloggen, gå gärna in och titta: www.sofielundssolrosor.blogspot.se

Trevlig helg!

Alexandra och Patrik

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Tack for allt Alexandra. Jag är glad för att Mira känner sig fast jätte snabbt.
    Jag onskar ett mycket givande läsåret for alla.
    Trevlig helg

    SvaraRadera