torsdag 20 oktober 2016

Vecka 42

Hej!

Vi inledde veckan med matematik. För tillfällen har vi matematik i halvklass vilket ger en mer individanpassad undervisning. Samtidigt arbetar de andra barnen med Malin där de pratar om hösten. Under veckan har vi fortsatt med addition. Vi arbetar med klossar och konkreta material för att göra det tydligt för barnen. Under eftermiddagen fortsatte vi med ASL. Nu har alla barn varit på alla stationer när det gäller bokstaven T. Nästa vecka är det bokstaven Jj.

Värdegrundsarbetet fortsatte utifrån musikvideon "Stopp min kropp". Grupperna fick redovisa sina bilder och berätta hur de hade tänkt. värdegrundsarbetet är något som ständigt är aktuellt och vi kommer arbeta vidare med detta.

I onsdags var det dags för några av er att ha utvecklingssamtal. Det känns givande att träffa er tillsammans med era barn. Jag får en bild över hur ni arbetar hemma och vilka eventuella svårigheter som uppstår med läxor, information och annat. Tillsammans gör vi det bästa för era barn!

Torsdagen bestod av språkgrupper. Det är många som läser sin läxa, men tyvärr inte alla. Det är viktigt att ni tillsammans med era barn läser och övar hemma. De behöver stöttning när de är i början av sin läsutveckling. Alla har fått en blå mapp där boken samt läxschemat ska finnas. Denna ska finnas i ryggsäckarna så barnen kan läsa här och i skolan.

Läromedelsbeställningen har nu kommit och alla barn har fått en läxbok. Till läsläxan ska nu även läxboken fyllas i. Det finns en sida per läxa där barnen ska svara på frågorna till texten. Rubrikerna heter det samma i båda böckerna vilket gör det tydligt för er. Även läxboken ska vara i den blåa mappen. Har ni frågar, tveka inte att höra av er!

Nästa veckas planering:

Måndag: ASL hela dagen där vi kommer att arbeta med bokstaven Jj.
Tisdag: Idrott, värdegrundsarbete och engelska.
Onsdag: El sistema och matematik i halvklass och i helklass.
Torsdag: Språkgrupper, kapitel 4 "Skolan" sidorna 20-23
Fredag: Matteläxan ska lämnas in,ASL och Halloweenpyssel!





2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Är det barnen som skriva i läxboken eller föräldrarna?

    SvaraRadera