torsdag 27 oktober 2016

Veckobrev v.43

Hej!

Precis som alla andra veckor har även denna vecka gått med en rasande fart.Nästa vecka är det höstlov. Fritids har öppet som vanligt. 

I veckan har vi arbetat med bokstaven Jj. På de olika stationerna fick de skriva j-ord på iPad, skriva om sig själva (jag), klippa ut J från tidningar och  arbeta med Magiska kulan. En del barn har svårt för finmotoriken, skriva siffror och bokstäver. Därför kommer Magiska kulan vara en återkommande station i  det fortsatta arbetat med ASL. I boken får barnen träna alfabet, forma bokstäver och utveckla sin läsning. I helklass har vi arbetat med Jorden (bokstaven J). Tillsammans gjorde vi en "mindmap" över vad vi kunde om vårt jordklot. Det var många engagerade barn som deltog. Intresset var stort och definitivt något vi kommer arbeta vidare med.

Under matematiklektionerna har vi arbetat med addition men även subtraktion. Vi arbetar med klossar, kapplastavar för att göra det så konkret som möjligt. Vid addition hoppar vi framåt på tallinjen och vid subtraktion går vi bakåt. Matematiklektionerna har fortsatt i halvklass vilket ger oss vuxna större möjlighet att hjälpa barnen. Den andra gruppen har arbetat vidare med hösten tillsammans med Malin. 

Efter önskemål, från barnen,  har vi infört två dagar i veckan där fotbollsplanen tillhör flickorna. Detta för att öka tillfällena för tjejerna att spela fotboll. Dagarna det gäller är tisdag och torsdag. 

Till veckan efter lovet är det kapitel 5 som blir den nya läsläxan. Glöm inte läsa med era barn. Det betyder mycket för deras läsutveckling om en vuxen kan lyssna. Glöm inte "Magiska kulan läxboken". Hjälp även barnen med att hålla reda på sina böcker. Det är bra om den ALLTID ligger i den blå mappen i väskan för att den inte ska förstöras. 

Vi kommer fortsättningsvis ha El sistema (kören) varannan vecka eftersom  vi kommer dela tiderna med förskoleklassen. Torsdagens lektioner kommer vi ha som vanligt.

Efter lovet fortsätter vi med utvecklingssamtalen och alla slutar 12 på onsdagen. 

Jag önskar er alla ett härligt lov!

Vecka 45

Måndag: ASL hela dagen, ny matteläxa delas ut.
Tisdag: Idrott, bilduppgift(halvklass) skriva på iPads (halvklass) och Magsika kulan.
Onsdag: Matematik, fortsätta med bild och iPad.
Torsdag: Språkgrupper (läsläxa kap 5) och El sistema.
Fredag: ASL, klassens timme och matematik.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar