tisdag 10 januari 2017

Välkomna tillbaka

Hej alla föräldrar i årskurs 1,

Välkomna till en ny termin, vi hoppas ni haft en trevlig och vilsam ledighet. Imorgon (onsdag) börjar alla barn som vanligt igen klockan 8.15.

Vi kommer att fortsätta med matteläxor till fredagar och läsläxa från Magiska kulan till torsdagar med tillhörande bok. Vi fortsätter med idrotten som vanligt, 1A på fredagar, 1B på tisdagar och 1C på onsdagar. Linda är sjukskriven till och med 26 januari vilket innebär att respektive mentor kommer att hålla i idrottslektionerna.

Klasserna kommer att fortsätta gå till biblioteket samma dag som under höstterminen, 1A (udda veckor) varannan tisdag, 1B (jämna veckor) varannan tisdag och 1C (udda veckor) varannan torsdag. De kommer under vårterminen att få låna hem två böcker. En bok kommer att få följa med hem som en lästräningsbok. Påminn barnen att återlämna dessa på biblioteksdagen. 

Utvecklingssamtalen kommer att ske i slutet av mars, början av april. Vid två dagar kommer barnen att sluta klockan 12 (fritids är öppet).  Den här gången kommer utvecklingssamtalet bestå av två delar: "Den framåtsyftande planeringen" och "Omdömen". I omdömesblanketten finns elevens kunskapsutveckling i förhållande till kunskapskraven: otillräckliga kunskaper, godtagbara kunskaper och mer än godtagbara kunskaper.
Om en elev har hög frånvaro kan konsekvensen bli att de får otillräckliga kunskaper inom ämnet.

Det kommer att göras nya bedömningsstöd under vårterminen, för att se barnens utveckling.

Nytt för terminen är våra två nya teman: "Att leva i världen" och "Djur och växter i närmiljön". Dessa kommer vi att arbeta med under vårterminen. I dessa teman ligger fokus i No och So, där vi arbetar med ett språkutvecklande arbetssätt för att nå kunskapskraven för årskurs 1.

Lovdagar vårterminen 2017: terminen börjar den 11 januari och slutar den 16 juni.

Lovdagar: sportlov 20-24 februari, vecka 8
Påsklov 10-13 april, vecka 15
26 maj Kristi himmelfärdsdag
5 juni klämdag – före nationaldagen

Studiedagar: 16 mars (fritids öppet)
17 maj (fritids stängt)

Hälsningar personalen i årskurs 1!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar