söndag 15 januari 2017

Vecka 2

I onsdags möttes jag av glada barn som återigen var tillbaka i skolan. Det blev en mjukstart med en halv vecka. Läromedelstomten hade varit hos oss och lämnat paket. Vi fick en stor världskarta att hänga på väggen, en hundratavla med magnetsiffror och några pedagogiska spel. Barnen hjälpte till med att sätta alla tal på rätt plats. Alla udda tal skulle vara blå och alla jämna tal röda. Inte helt lätt men tillsammans i klassen löste vi detta. Barnen fick även göra "kärleksfjärilar" till sin nya skrivkompis. Dessa kommer att sättas upp utanför klassrummet där alla barn har varsin fjäril.

Vi har spelat en del mattespel under veckan. Bland annat bingo och "prickspelet". Det sistnämnda gick ut på att inte ta den sista pricken. Barnen fick turas om att välja mellan att plocka 1,2,3 eller 4 prickar. Men den som tog sista pricken förlorade.

Under veckans klassråd gjorde vi nya klassrumsregler. Vi diskuterade även rättigheter och skyldigheter vi har under skoltid. Barnen fick med dessa hem för att ni tillsammans med barnen kan diskutera dessa.

Till nästa torsdag ska barnen läsa kapitel 11 i "Magiska  kulan". Under veckan har en del barn fått läsa högt för mig i en annan bok. Detta är för att jag ska få en överblick vart alla barn befinner sig i sin läsutveckling. Till terminens slut ska ALLA barn kunna läsa en elevnära text och även förstå innehållet. Därför är det viktigt att ni läser hemma tillsammans med barnen. Som jag skrev i välkomstbrevet kommer barnen att kunna ta hem en bok från biblioteket som de kan träna på hemma.

Matteläxan fick alla barn med sig i fredags, se bild nedan. Denna läxa är till nästa fredag.
Idrott som vanligt på tisdag!

Med vänliga hälsningar Alexandra













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar