fredag 1 december 2017

Vecka 48


Veckobrev v.49

Helt otroligt vad fort det går! Simskolan tar upp en stor del av skoldagen. Vi hinner läsa en liten stund innan vi ska med bussen klockan 9. När vi kommer tillbaka har vi två timmar i klassrummet.

Simskolan går bra och alla barn utvecklas i sin takt. Reglerna är tydliga och följs dem inte så blir man avstängd från lektionen.
I skolan har vi arbetat med klockan där fokus ligger på kvart i och kvart över. Många barn har förstått och kan men en del behöver träna mer. Hjälp gärna barnen hemma. Läxan i matematik som barnen fick hem i måndags handlar om klockan och det kommer även nästa göra.

Vi har börjat arbeta med de fem världsreligionerna där vi studerat likheterna i de heliga reglerna. Alla fem säger samma sak fast med olika ord. Vi arbetade då i hemgrupper och expertgrupper. Först var barnen indelade i ”hemgruppen” där gruppen fick tilldelat sig en religion.Tillsammans diskuterade de vad de lärt sig om religionen. Därefter bildades nya ”expertgrupper” där en från varje hemgrupp var expert på religionen de läst om. På så sätt fick alla ta del av varandras kunskaper. Tillsammans upptäckte vilka likheter de fem olika religionerna har. Intressanta diskussioner och upptäckter i grupperna!

Som jag tidigare skrev så är tiden knapp i skolan så därför önskar jag att ni fortsätter läsa VARJE dag minst 10 minuset med era barn. Alltid viktigt att läsa men nu under simskolan hinner vi inte läsa lika mycket i skolan.

Nästa vecka läsläxa kapitel 10 i "Diamantjakten" samt den frivilliga matteläxan om klockan.

Vi önskar er alla en fin 1:advent.


Hälsningar Alexandra, Sofie och Silvana











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar