torsdag 1 februari 2018

Veckobrev 5

Hej! 

Veckorna rusar iväg och nu är det endast två veckor kvar till sportlovet. Trots att vi hunnit med mycket så känns det som terminen precis började.

Under matematiken har vi arbetat med positionssystemet där vi adderat med tusental, hundratal, tiotal och ental. Vi har även övat tallinjen 0-1000. Vi ser en stor utveckling från början av veckan till nu i slutet. Det känns som fler och fler blir säkra. 

I no har vi pratat om fotosyntesen och då nämnt att vi andas ut koldioxid och andas in syre. Blommorna behöver koldioxid och vi syre. Därför har vi nu planterat solrosor i klassrummet för att förhoppningsvis få utbyte av varandra. Håll tummarna att de kommer gro fint! Vi har även hunnit prata om vattnets kretslopp och gjort ett eget som vi ska studera i klassrummet. Kom gärna in och titta!

Nästa vecka börjar utvecklingssamtalen som vi förberett under veckan. De flesta barnen har hunnit förbereda nya mål samt utvärderat de gamla. Kom ihåg att hjälpa era barn under samtalet med frågor. Alla barn slutar skolan klockan 12 på onsdag. Fritids är öppet som vanligt.

Tyvärr kommer inte Chinå att börja arbeta i vår klass. Återkommer om personalförändringar när vi vet mer.

Ha en trevlig helg!

Alexandra, Sofie och Patrik
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar