torsdag 24 maj 2018

Vecka 21



Hej!

Ännu en härlig vecka med soligt väder. Vi har nu avslutat temat kring kroppen. Slutligen fick barnen redovisa sin film och skriva varsin kahoot (frågespel). Under temats gång har många varit intresserade och engagerade vilket vi har utgått ifrån när vi planerat temat.

Under matematiken har vi under veckan pratat om volym med måttenheterna deciliter och liter. Vi började med att prata om begreppen volym och rymmer, två ord med två olika betydelser. Tillsammans har vi laborerat med dessa enheter för att konkretisera detta för barnen. Vi har även fortsatt med att träna klockan.

Vi har nu läst klart detektivbyrån och denna var mycket uppskattad hos barnen. Slutligen ska barnen parvis skriva en egen deckare. Tillsammans samlade vi de ämnesord vi lärt oss under arbetet med detektivbyrån.

Nästa tisdag ska vi besöka Malmö museum för att se en föreställning där vi kommer att få leka och laborera i teckenspråk.  
Vi kommer att åka från skolan klockan 12. Vilket innebär att de elever som går i den sista gruppen inte kommer att ha någon idrott. Barnen vet vilka det gäller. Bussen hämtar oss 13.45 och vi är tillbaka till skolan slutar.

Jag kommer att vara ledig fredagen den 1/6, vikarie är bokad.

Hoppas ni får en trevlig helg!
Alexandra, Madina, Jona




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar