onsdag 9 maj 2018

Veckobrev v 19


Hej!

Skolveckan går mot sitt slut och nu väntar lite ledighet igen!
I veckan har vi kunnat njuta av riktig sommarvärme. Det märks att det börjar närma sig sommarlov och värmen gör även att vi blir tröttare på eftermiddagen. 

I tisdags valde vi, tillsammans med övriga tvåor, att gå till Sofiaparken och leka på eftermiddagen. Linda var sjuk från idrotten så det passade bra med rörelse på Rörelselekplatsen.

Under nästa vecka kommer vi att arbeta med vidare med klockan. Tidigare har vi arbetat med hel- och halvtimme och kvart i. Nu kommer vi repetera det men även arbeta med fem i halv och fem över halv. Börja gärna titta på klockan hemma!

I svenska och no kommer presentationerna om kroppen göras klart nästa vecka. Barnen får filma sin presentation som sedan visas för klassen.

Eftersom läsboken ”Diamantjakten” är slut kommer nu barnen att få läxa i skönlitterära böcker som de lånar på biblioteket. Idag (onsdag) kommer barnen att få låna nya böcker och en av dessa ska de läsa hemma. Alla kommer att få hem ett läskort som ni gärna får fylla i. Att läsa varje dag är otroligt viktigt för barn som är i början av sin läsutveckling. Läs cirka 20 min varje dag! Matteläxan är att träna multiplikationstabellerna. Har barnen tillgång till en iPad hemma finns många appar att ladda ner, bland annat räkneapan, NOMP, King of Math. 

Ha en riktigt skön ledighet och helg!
Alexandra, Madina och Jona


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar