torsdag 17 november 2016

Veckobrev v.46

Hej!

I veckan skickade jag ut lappar angående löss. Tyvärr kvarstår problemet i klassen och därför måste vi ALLA hjälpas åt. Luskamma barnen regelbundet så vi slipper dessa otrevliga djur.

I veckan hade barnen kapitel sex i läxa i magiska kulan. Orden och texterna utökas och blir svårare ju längre vi kommer i boken. Det är därför viktigt att ni stöttar och läser med barnen hemma. Vi tränar även i skolan varje dag. De är fortfarande i början av sin läsutveckling och behöver därför är allt stöd otroligt viktigt för barnen. Men glöm inte högläsningen. Det är bra om ni läser sagor tillsammans med era barn fast att de kan läsa själv. De får höra flytet i er läsning samt tränar sin läsförståelse.

Linda (idrottsläraren), som jag har berättat tidigare är sjukskriven, istället är Jonas vikarie. Patrik är också med under idrottslektionerna.

 Under matematiklektionerna har vi fortsatt med de geometriska formerna. Förra veckan fick barnen måla samt göra egna bilder av geometriska former. Uppgiften denna veckan var betydligt svårare. Till en början skulle alla rita varsin teckning med olika geometriska former i olika färger. När de var klara skulle de beskriva sin bild för sin skrivarkompis som skulle rita en likadan. Givetvis fick inte kompisen titta på bilden.

Under två veckors tid har vi tränat talraden. Bedömningsstödet i matematik visade att en hel del hade svårigheter med just detta område. Jag har gjort kort med talen 1-50. Vi tränar ramsräkning framåt och bakåt, talets grannar, udda och jämna tal. Barnen fick varsitt tal och sedan skulle de ställa sig i nummerordning utan att prata. För att göra det lite svårare fanns inte alla tal med så ordningen kunde bli 3,6,9,12,26,35,43. Roligt men samtidigt bra träning! 


Nytt för veckan har varit Qnoddarna. Qnoddarna är ett digitalt läromedel i svenska och matematik. I halvklass fick alla barn sitta med varsin iPad och öva bokstäver samt lästräning beroende hur långt de har kommit i sin läsutveckling. Läromedlet är lätt att individanpassa där varje barn tränar på de områden som de upplever är svåra. Till varje nytt uppdrag förklarar iPaden vad de ska göra på deolika uppgifterna. Barnen kan inte komma vidare förrrän de har löst uppdraget. Självklart tyckte barnen att det var roligt och alla satt koncentrerade för att lösa uppgifterna.

Skolinspektionen har varit på skolan under veckan. Detta är för att säkerställa att skolan har en god kvalité. Vi har inte haft något besök i klassrummet men ett av barnen från årskurs 1 har varit på intervju, ingen från vår klass.

Veckan avslutades med engelska och klassens timme.

Nästkommande vecka:

Måndag: Skrivuppgift på iPad, värdegrundsarbete tillsammans med Elsa, ny matteläxa.
Tisdag:  Idrott, matematik och Qnoddarna.
Onsdag: Nytt arbetsmaterial " Leksaksfabriken".
Torsdag: språkgrupper läsläxa kapitel 7.
Fredag: ASL, klassens timme.

Trevlig helg!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar