torsdag 24 november 2016

Veckobrev v.47

Hej alla!

Då var det redan fredag igen. Denna veckan har barnen skrivit mycket på iPads. De flesta kan nu logga in själv. De flesta blir säkrare på kopplingen mellan ljud och bokstav och nästan alla kan nu ljuda sig fram till att skriva ord eller hela meningar.

I tisdags började vi  läsa en spännande berättelse som handlar om en leksaksfabrik. Berättelsen är indelad i  5 avsnitt. Materialet kommer från skolverket och heter Uppdrag språklyft. Boken är indelad i två tema Leksaksfabriken, som är anpassad för årskurs 1, och Detektivbyrån för årskurs 2-3. Varje avsnitt inleds med en högläsningstext. Där vi övar läsförståelse och ordkunskap. Efter högläsningen får barnen olika språkutvecklande uppdrag. Därför kom ett brev från Kim Leksaksson. Han är direktör på fabriken och behöver medarbetare. Barnen fick i uppdrag att presentera sig själva och berätta om deras favorit leksaker. De fick välja att skriva förhand eller på iPad. Alla blev inspirerade och ville skicka iväg svaren så fort vi kunde. Ingen reflekterade över att det stod Malmö stad på kuvertet fast Kim skrev att han skickat det från Stockholm (miss av fröken). En del misstänkte att det var jag som skrivit brevet :)

Under engelskan har vi också börjat med ett nytt arbetsmaterial. Detta heter "Pick a colour". Varje avsnitt innehåller olika teman som, min familj, kroppsdelar, färger mm. Barnen lär sig olika fraser och en ny sång beroende på temats innehåll. Barnen gillar det och tycker speciellt att sången till varje avsnitt är rolig.

Språkgrupperna blev inställda i torsdags. Många barn gör otroliga framsteg när det gäller läsningen. Fantastiskt kul att höra de barn som inte kunde alla bokstäver i början av terminen som nu läser hela ord. Träning ger resultat. Glöm inte att påminna barnen om läxboken. Till varje kapitel ska barnen skriva i sin läxbok.

I matematiken har vi börjat med att räkna med pengar. I veckan fick barnen handla i "Alexandras livs". Jag ritade leksaker på tavlan och alla barn fick leksakspengar för att handla. Alla fick 10 kr var att handla för.

Nästa tisdag är skolan och fritids stängt.

Nästkommande veckas planering:

Måndag: ASL heldag.

Tisdag: Skolan och fritids stängt.

Onsdag: Skriv/matteuppgift på iPads, El sistema och klassråd.

Torsdag:Språkgrupper läxa kapitel 8, El sistema.

Fredag: Klassens timme,ASL och tänder det andra ljuset och läser julsaga.

Trevlig Helg!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar