torsdag 27 april 2017

Vecka 17

Hej!

Då lider även denna vecka mot sitt slut. Just nu skulle vi behöva stanna tiden, känns som veckorna rusar iväg. Vårterminen innehåller många lov och lovdagar vilket gör att vårterminen känns kortare.

Måndagen började med att vi målade våra fantastiska djur som vi gjort av trolldeg. Det viktiga var att alla djur fick rätt färg och barnen blandade färgerna för att få den perfekta nyansen på sitt djur. Ni kommer att kunna skåda dessa underverk den 22 maj under öppet hus.

Under eftermiddagen delades klassen in i två grupper. En grupp var tillsammans med Elsa och en grupp var med mig. Därefter gjorde vi nya grupper som kallas expertgrupper. Alla barn har nu blivit experter på varsitt djur. För att kunna dela med sig av sina kunskaper bildades grupper där barnen fick berätta minst 3 fakta om sitt djur för de andra. På så vis fick alla ta del av varandras kunskaper. Därefter fick alla berätta något nytt de lärt sig av sina kompisar, tavlan var fylld av faktameningar. När vi var klara skulle de tillsammans skriva frågor utifrån meningarna som stod på tavlan. Varje grupp skrev minst tre frågor med fyra olika svarsalternativ. Av barnens frågor gjorde vi en kahoot som vi kommer att genomföra nästa vecka.

Idag torsdag var vi på kulturskolan. Barnen tyckte att det var roligt och ser framemot morgondagens fortsättning av prova på. Idag deltog alla barn i två olika aktiviteter. I den ena gruppen sjöng vi och hörde olika instrument, den andra lektionen fick barnen testa på olika teaterövningar. Morgondagens aktiviteter består av målning och dans. Efteråt åt vi lunch och lekte i Folketspark.

Nästa vecka välkomnar vi en ny lärare till arbetslaget. Hon heter Sofie och kommer att vara i vår klass under resten av terminen. Elsa kommer då endast att vara i 1a.

Alla är lediga på måndag eftersom det är en röd dag. På tisdag kommer vi att ha en gemensam idrottsdag på lågstadiet. Barnen är indelade i fyra olika grupper tillsammans med andra barnen från årskurs 2 och 3. Barnen kommer att delta vid en hinderbana i idrottshallen och prova på yoga. Det är bra om barnen har frukt och bekväma kläder på sig. De behöver inte ha handduk och extrakläder.

Nästa veckas planering:

Måndag 1/5: skolan stängd

Tisdag 2/5: idrottsdag hela dagen.

Onsdag 3/5: barnen får den nya matematikläxan till nästkommande vecka. Vi kommer att börja med ett nytt tema som handlar om trafiken.

Torsdag 4/5: kap 23 läxa i ”Magiska kulan”.

Fredag 5/5: Vi kommer att börja med klockan under matematiklektionerna.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar