torsdag 4 maj 2017

Vecka 18

Hej,

Ytterligare en kort vecka lider mot sitt slut. Tisdagen började med en lyckad idrottsdag. Klassen var indelad i fyra olika grupper tillsammans med de andra barnen från lågstadiet. Alla fick testa yoga, hinderbana i idrottshallen och samarbetsövningar i de olika klassrummen.  Barnen uppskattade dagen och tyckte att det var roligt att lära känna barn från andra klasser. Eftersom dagen blev så bra har vi valt att fortsätta med samarbetet genom ytterligare en idrottsdag, fast utomhus. Den planerade dagen för detta är på onsdag i nästa vecka. Vi kommer att vara utomhus stora delar av dagen och det är bra om barnen har varma och bekväma kläder.

Fokus av veckans arbete har varit klockan och trafiken. Vi började med hel-och halvtimme och många känner sig säkra, men stötta gärna barnen hemma för att befästa kunskaperna.  Vi har även börjat arbeta med trafiken. Tillsammans fick barnen ge förslag på ord och begrepp som tillhör trafiken. Därefter fick alla berätta hur deras väg ser ut till och från skolan, vilka faror som finns, trafikskyltar och trafikregler de stöter på. Imorgon fredag ska vi gruppvis ge oss ut för att spela trafikbingo. Bingot går ut på att kryssa för de skyltar vi ser längst med vägen.

Idag tränade vi, tillsammans med El sistema, på de sånger som kommer att finnas med på Ronja musikalen. Glöm inte att boka in den 22 maj i era almanackor, en viktig dag för barnen och mycket uppskattat om ni kan komma denna kväll!

Sofie började i klassen i tisdags vilket känns mycket bra. Eftersom jag och Sofie har arbetat tillsammans tidigare känner vi varandra bra vilket resulterar i ett gott samarbete. Nu när vi är två pedagoger i klassrummet kan vi på ett ännu bättre sätt individanpassa och utmana barnen utifrån deras behov. En del av er har fått hem en bok och ett läxprotokoll där ni ska läsa med barnen varje dag. Dagen efter får barnen läsa för oss för ytterligare träning. Målet är att alla ska ha knäckt läskoden innan terminens slut, tillsammans gör vi skillnad!

Nästa veckas planering:

Måndag  8/5: en hel del barn kommer att gå iväg för träning med El sistema.

Tisdag 9/5: Idrott och engelska på eftermiddagen.

Onsdag 10/5: Idrottsdag 8.30-13.30 varma bekväma kläder.

Torsdag 11/5: Läxa kapitel 24 i Magiska kulan, inlämning av matematikläxan.

Fredag 12/5: Klassens timme

Trevlig helg

Alexandra, Sofie och Patrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar