torsdag 18 maj 2017

Vecka 20

Hej alla föräldrar!

Nu springer verkligen tiden iväg och det är endast en månad kvar av terminen. Förhoppningsvis har värmen kommit för att stanna.
Idag delade vi ut information angående skolavslutningen som är den 16 juni samt läsårstider nästa termin.

I måndags hade vi en mycket trevlig utflykt i Bokskogen. Det var ok väder även fast det kom lite regn. Barnen fick leka fritt på skogslekplatsen, vilket var mycket uppskattat, därefter grillade vi korv och fikade.
Efter lunch gick vi “Hitta vilse-stigen”.
Hitta Vilse-stigen i Torup som är 900 meter lång, är en temastig som passar barn i skolans lägre årskurser. På Hitta Vilse-stigen får man lära sig vad man ska göra om någon kommer bort. Barnen får lära sig Vilses tre regler: stanna på en plats, se till att synas och höras och håll dig varm. Stigen är ett samarbete med Civilförsvarsförbundet.

I tisdags var det Sofielundsskolans dag. En mycket trevlig och väl arrangerad dag. Några av aktiviteterna vi deltog i var: bygga armband med Sofielundsskolans ledord- TAGGAD, vi spelade spökboll med UMIS, gjorde chokladbollsigelkottar och gick en tipsarunda i Sofiaparken.
Bokstäverna i ordet TAGGAD står för: T- trygghet, A- Ansvar, G- gemenskap, G- glädje, A- Ambition och  D-delaktighet.
Slutligen hade skolan besök av Behrang Miri som sjöng och rappade,

Idag har vi haft en helt vanlig dag med vanliga lektioner
och imorgon blir det en relativt vanlig dag men med några inslag av förberedelser inför öppet hus på måndag.

Måndag 22/5
Vi har skrivit fel på lappen ni fick hem med information om klädsel till föreställningen,  ni ska givetvis INTE gå och köpa några kläder utan ta det ni har hemma.
Barnen har kämpat hårt och tränat inför föreställningen så vi hoppas att så många av er föräldrar kommer och stöttar era barn. Återigen så börjar förställningen kl.17.00 och därefter går vi till vårt klassrum där barnen visar vad de har gjort under terminen.

Tisdag 23/5
Ta med era biblioteksböcker så att vi kan låna nya böcker.

Onsdag 24/5
Ny matteläxa som delas ut imorgon fredag.

Torsdag 25/5
LOV!

Fredag 26/5
Ingen skola men fritids är öppet.

Vi önskar er en trevlig helg!
Hälsningar Sofie, Alexandra och Patrik



         
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar