torsdag 11 maj 2017

v.19

Hej alla föräldrar!

Denna vecka har verkligen sprungit iväg. Det är inte många veckor kvar innan det är sommarlov även om det mer känns som om det skulle vara ett höstlov vi går emot, i alla fall om vi tittar på vädret.

Igår hade vi idrottsdag i ett som sagt kallt och regnigt Sofielund. Trots detta hade vi en trevlig dag och barnen var nöjda och glada, om än lite kalla och frusna. Vi gick tipsrunda, lekte i Sofiaparken, spelade brännboll och tvåmannafotboll.

I svenska har vi arbetat med språkets struktur, det vill säga stor och liten bokstav, punkt, frågetecken, utropstecken, samt stavningsregler. Barnen har arbetat med detta i ett häfte som ni säkert såg på bilderna från veckan.

Vi har repeterat klockan som vi påbörjade förra veckan. Målet för årskurs 1 är att lära sig hel-och halvtimme. Fråga gärna era barn vad klockan är vid olika tillfällen under dagen så att de lär sig detta.

Eftersom vi ska till Bokskogen på måndag så passade vi idag på att prata lite om allemansrätten Allemansrätten är en unik rätt som vi har i Sverige Den innebär kortfattat och något förenklat att alla får röra sig fritt i skog och mark. Vi läste en saga som handlade om två barn som träffade Allemansråttan i skogen, där uppstår en del missförstånd som Allemansråttan hjälper barnen att lösa. Därefter fick barnen rita en bild till berättelsen och sedan skriva något som de har lärt sig.

Idag har även djuren tränat med El Sistema. Vi kommer att skicka hem information om vilka kläder barnen kan ha på sig i sina olika roller.

Jag, Sofie, vill passa på att säga att jag verkligen ser fram emot att få arbeta med era barn. Det tar ett tag att komma in i en grupp och skapa alla de relationer som krävs för att kunna göra ett bra jobb, men jag tycker att det går bättre och bättre.

Kommande vecka (v.20) händer följande:

Måndag 15/5
På måndag åker hela årskurs 1-3 till Bokskogen, information om detta har ni fått hem i förra veckan. Glöm inte att barnen ska ha ordentliga kläder så att de inte fryser eller blir blöta om det är dåligt väder.
Tisdag 16/5
Idag skickade vi med hem en lapp om Sofielundsskolans dag som är på tisdag. Barnen är då indelade i sina faddergrupper och vi hittar på olika aktiviteter.
Onsdag 17/5
På onsdag är det studiedag och då är hela skolan stängd, även fritids.
Torsdag 18/5
Till på torsdag har barnen kapitel 25 i läxa i den magiska kulan och imorgon delar vi ut en ny matteläxa som handlar om klockan.
Fredag 19/5
En helt vanlig dag:-)

Vi önskar en trevlig helg.

Hälsningar Sofie, Alexandra och PatrikBildresultat för solros tecknad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar