tisdag 12 september 2017

vecka 37



Hej,
denna vecka fortsätter vi vårt arbete med myran och våra berättande texter. Att skriva en berättande text är något som vi inte arbetat så mycket med tidigare, alltså detta är något nytt för barnen. Målet med texten är att kunna skriva en berättelse om en dag i en påhittad myras liv, men faktan kring myran ska vara sann. Vi har pratat om olika begrepp som vi vill ska finnas med i texten. Till sin hjälp så har barnen en så kallad 4-fältare, i den fyller de i vem texten handlar om, var den är, vilket problem som uppstår och slutligen hur det löser sig.

I matematiken arbetar vi med talen 0-20, tvillingarna, nästan tvillingar och tiotalsövergångar. Tvillingarna är tal som t.ex 1+1, 2+2, 3+3 osv, nästan tvillingar är då 1+2, 2+3, 3+4 osv. Lär man säg dessa så underlättar det vid högre tal. Vid tiotalsövergångar gäller det att räkna upp till tio och sedan lägga till resten. Det vill säga t.ex 8+5=13 (8+2+3) Här har vi nytta av uppdelning av tal som vi arbetade mycket med i åk 1.
Ny läxa i matteboken Mitt i prick är sid: 12-13.

Denna vecka har vi även börjar med skolverkets bedömningsstöd i svenska. Matematiken gjorde vi för ett par veckor sedan!

Förra veckan delade vi ut information om föräldramötet den 26/9.

Hälsningar Sofie, Alexandra och Patrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar