måndag 25 september 2017

Vecka 39

Kunskap är coolt. Varje vecka kör vi åtminstone 2-3 Grej of the day. Det vill säga kort information om allt möjligt. Hittills har vi pratat om Titanic, 11:e september, bläckfisk och Bermuda triangeln m.fl.  Dessa mikrolektioner fångar verkligen barnens intresse.

Vi vill återigen påminna om att barnen INTE får lov att ta med sig leksaker till skolan. Med leksaker menar vi även fotbollskort (eller andra samlarkort), fotbollar, fidget-spinners mm. Detta för att undvika konflikter och att saker inte ska försvinna. Snälla respektera detta!

Barnen har idag fått sina nya läsböcker: diamantjakten. Läxa till på fredag är kapitel 1. De har även fått ord som de ska kunna stava, dessa ord finns på ett separat blad. Förra året fanns boken i tre olika nivåer men tyvärr så är det inte så med denna, därför har vi sammanfattat kapitlet  i en separat text som vi gett till några elever samt har vi skrivit en gemensam text.
Vi kan inte nog påpeka hur viktigt det är att barnen läser en stund VARJE dag. Textmängderna ökar ju äldre barnen blir och det är oerhört viktigt att barnen har läsflyt och god läsförståelse. Att vara en god läsare är viktigt i alla ämnen.

Vi vill passa på att påminna om föräldramötet imorgon kväll kl.17.30 och att det är studiedag på onsdag.

Önskar er en trevlig vecka.

Hälsningar Alexandra, Sofie och Patrik



    

1 kommentar:

  1. Tack för ett innehållsrikt föräldramöte med mycke information

    SvaraRadera