måndag 2 oktober 2017

Vecka 40

Regnet det bara öser ner... Blöta barn är lite mindre roliga barn;-) Tyvärr går vi ju mot den säsongen där det inte bara är bra att ha regnkläder och gummistövlar på skolan utan även extrakläder.

Vi vill tacka för ett trevligt föräldramöte även om det blev något långt. För er som inte var där så pratade vi bl.a om hur viktigt det är att sjukanmäla era barn på Skola24 innan kl.8.00 varje dag.  Några av er ville ha information om vad eleverna gör på idrotten, därför bifogar jag här länken till Lindas blogg: https://sites.google.com/a/skola.malmo.se/idrott-och-halsa/
I december kommer vi att gå och simma på Simhallsbadet varje dag under tre veckor. Det är ett fantastiskt tillfälle för era barn att lära sig simma.
Vi poängterade även vikten av att läsa varje dag. Textmängderna ökar ju äldre barnen blir och det är oerhört viktigt att vara en god läsare. Så läs, läs och läs. https://cdn.pixabay.com/photo/2016/05/06/17/26/read-owl-1376297_960_720.png

Vi berättade även om de tema vi ska ha under terminens gång. Det vi dock glömde nämna var att i detta tema vi arbetar med nu som handlar om yrke och samhälle, så är ni föräldrar varmt välkomna till klassen för att berätta om ert yrke. Om ni känner att ni är intresserade av detta så hör av er till oss.

En påminnelse om att det på onsdag är vaccination och vi ska till biblioteket så barnen ska ha med sig sina låneböcker som de har där hemma.

På torsdag ska vi gå till Sevedsplan och musta äpplen. Barnen behöver därför ha med sig en 0,5 liters PET-flaska som de kan ta med sig äpplemusten hem i.

Läsläxa denna vecka är kap.2 i Diamantjakten samt de ord som de idag fick med sig hem.

Vi önskar er en trevlig vecka!

Hälsningar Sofie, Alexandra och Patrik.





Denna veckoplanering får barnen ed sig hem varje vecka. Det är ett sätt för både er och barnen att ha koll på vad vi gör och vilka mål som ska uppnås under veckan.


 

En sådan här lucktext kan barnen få. Detta är ett sätt att förhöra de ord och läsläxa som de har i läxa under veckan.




 








 







Arbetar med läsförståelse.
 











 





 

Målen för vårt pågående tema.


 

Begrepp som barnen ska kunna efter avslutat tema.

Nya ord i läxa till fredag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar