måndag 16 oktober 2017

Vecka 42

Tiden bara rusar iväg och nu är det bara denna och nästa vecka kvar till höstlovet. Alla är vi nog i behov av lite ledighet.
Denna vecka har vi börjat med att förbereda utvecklingssamtalen. Som vi berättade på föräldramötet så kommer barnen själva att hålla i sitt samtal, det är mycket som ska förberedas och barnen är spända och förväntansfulla. Ni kommer snart att få ut er exakta tid för möte men de ligger på tisdag i v.45 och onsdag i v.46.
Vi kommer att fortsätta arbeta med våra faktatexter och när de är klara börjar vi med argumenterande texter. Ett av målen denna vecka är att kunna förklara skillnaden på en faktatext och en argumenterande text.
I matematiken avslutar vi symmetri och påbörjar geometri.
När vi arbetar med texter (även i matematiken) så är det oerhört viktigt med läsförståelse. Därför använder vi oss mycket av olika strategier för läsförståelse. En av dessa är t.ex cowboyen som sammanfattar det vi har läst, spågumman förutspår vad som ska hända och detektiven letar svåra ord och sådant som är oklart. Läser ni med era barn hemma ställ gärna frågor på texten så att ni vet att de förstår det de läser.
Imorgon är det studiedag men fritids är öppet som vanligt.
Läxa till på fredag är kapitel 4 i diamantjakten.
Ha en trevlig vecka!
Sofie, Alexandra och Patrik.






 




 



 




 




 



P
 



 




 




 








 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar