måndag 4 september 2017

Veckobrev v.36

Ny vecka, nya utmaningar! Vädret kunde man ju önska mer av, men tyvärr kan vi inte göra något åt det.
Kan vara bra att kolla vilka extrakläder era barn har på skolan nu när hösten börjar närma sig.

Denna termin kommer vi att vara med i Tvåornas kör som kulturskolan håller i. Cathrine och Margareta från kulturskolan kommer att komma till oss under tre tillfällen för att sjunga sånger som vi sedan kommer att uppträda med på Malmö Live. Det är en fantastisk upplevelse som vi verkligen hoppas att alla kan vara med på. Datum och tid återkommer vi med när vi fått reda på det.

Idag har eleverna fått en lapp med sig hem där det finns beskrivet vad vi ska arbeta med i matematik, NO och svenska under veckan. Där finns även de mål som vi vill att eleverna ska uppnå under veckan. Barnen kommer att få utvärdera hur de tycker att det har gått för dem i slutet av veckan. På pappret står även vilken läxa de har till på fredag (sid.9-10 i matteboken).
I matematiken kommer vi att arbeta med positionssystemet och i svenska och NO fortsätter vi med vårt tema om myror. Vi kommer att skriva faktatext och även en berättande text om myran.


Något som barnen är mycket nervösa över är den kommande vaccinationen. Ingela, skolsköterskan hälsar att ni föräldrar gärna får vara med under vaccinationen om det skulle behövas. Annars finns Alexandra, Patrik eller jag där. Vaccinationen är den 4/10 kl: 8.15.

Vi vill påminna om att om ni av någon anledning vill att ert barn ska vara ledigt från skolan så MÅSTE ni ansöka om ledighet. Detta görs på särskild blankett som ni kan skriva ut från Malmö stads hemsida, om ni inte kan det så har vi lappar här i skolan som vi kan skicka med hem om ni ber om det. Det är ingen självklarhet att man får ledigt bara för att man ansöker om det, utan det bedöms från fall till fall.

Ha en fin vecka hälsar Sofie, Alexandra och Patrik.

1 kommentar: