onsdag 17 januari 2018

Tack

STORT tack till alla barn som sjöng i tvåornas kör igår. Vilken stämning, helt underbart tror att det var fler än vi som hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

Imorgon är det redan fredag och barnen har kapitel 11 i läxa. Under veckan har vi gjort den skriftliga delen i matematik. Alla fick börja med mellannivå och utifrån det resultatet fick de sedan göra låg eller hög nivå. Vi har även arbetat med positionssystemet, ental, tiotal, hundratal och tusental. Det är fortfarande många som har svårt med talraden och tallinjen. Vilket tal som kommer före och efter, får ni tillfälle att träna hemma är det bra. Detta är grunderna till mycket inom matematiken.

Vi har gjort olika experiment när det gäller väder. Vi har koncentrerat oss på kall och varm luft, hur beter sig molekylerna vid olika temperaturer, hur fungerar en luftballong och varför placeras element långt nere i ett rum är frågor vi pratat om. Se bilderna nedan.

Inför kommande utvecklingssamtal har barnen redan fått skapa nya mål inför denna termin. Detta har vi gjort som en bilduppgift där vi har konstruerat raketer där de tre målen finns med. Målen kommer ni kunna ta del av under de elevledda utvecklingssamtalen.

Ni kommer hädanefter få hemma planeringar över skolveckan med mål, begrepp och läxor. Dessa skickas hem varje måndag.


Trevlig helg önskar Sofie, Alexandra och Patrik












Vi har fått nya kompisar i klassen. Dessa små dunbollar är tysta kompisar som endast kommer 
fram när det är tyst i klassen. De gillar inte beröring och tycker om att titta på när barnen arbetar.
Pratar man för mycket hoppar de tillbaka till sin burk igen. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar