tisdag 9 januari 2018

Välkomna tillbaka!

Hej!


Hoppas ni haft ett skönt och avkopplande jullov. Vi önskar er välkomna tillbaka till skolan igen. Ser framemot ytterligare en termin tillsammans med er och era barn!

Onsdagen den 17 januari är det dags för tvåorna att uppträda med tvåornas kör på Malmö Live. Hela familjen är hjärtligt välkomna att lyssna till era barn, det blir en härlig upplevelse. Vårdnadshavare tar sitt barn med sig till Malmö Live och lämnar sitt barn enligt anvisningar på plats. Observera att ni som vårdnadshavare ansvarar för era barn.

Vi kommer att ta upp läsningen igen i boken Diamantjakten. Kapitel 11 ”Inga elever i lärarrummet” ska vara läst till fredagen den 19 januari.

I no och teknik kommer vi under terminens gång lägga större fokus på väder och väderomväxlingar. Arbetet kommer bland annat utgå från olika experiment. Dagligen kommer vi att mäta yttertemperaturen och på så sätt  även lära oss mer om negativa tal.

Återigen är dags att göra bedömningsstödet i matematik och svenska/svenska som andras språk. Dessa gör vi tidigt då de ligger till grund för kommande utvecklingssamtal i februari. Utvecklingssamtalet ligger tidigt på terminen så vi kan stötta varje elev utifrån varje elevs förutsättningar och behov.
För att tillgodose alla elevers behov kommer vi under vårterminen arbeta med läsgrupper. Barnen kommer delas in i sex tvärgrupper från alla tre klasser.

Nu ser vi framemot en spännande, lärorik och ljus vårtermin 🌸

Med vänliga hälsningar personalen i åk2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar