söndag 15 april 2018

Vecka 15


Hej,

Veckan lider nu mot sitt slut. Under veckans gång har vi börjat med multiplikation. Många barn har sett fram emot just detta. Målet för veckan var att ha förståelse för upprepad addition.  En del har tyckt att det varit svårt att förstå att 4x2 är inte samma sak som 2x4. För att förklara detta på ett enkelt sätt har barnen fått lära sig att multiplikationstecknet kan bytas ut mot stycken,
3x2 = 2+2+2, 2x3= 3x3

Vi har fortsatt med detektivtemat där barnen fått träna på att skriva beskrivande texter. Uppdraget var att skriva en efterlysning på någon som finns på skolan. Övriga barn skulle gissa vem som var försvunnen.
Under NO-lektionerna har vi fortsatt med temat kroppen. Barnen har fått välja vilket organ de vill skriva om. Genom filmer och olika texter ska de parvis göra en tankekarta som sedan ska resultera i en faktatext. Därefter ska de på något sätt redovisa sina kunskaper för övriga barn.

Jag har varit borta en del förra veckan eftersom min dotter har varit sjuk. Hoppas att alla mår bra nästa vecka!

Läxa till nästa fredag är kapitel 22 i Diamantjakten med tillhörande ord, samt mattestenciler.

Nästa vecka, tisdagen den 17/4 kommer vi att ha idrottsdag tillsammans med 2-3. Vi kommer att ha aktiviteter mellan 9-13 med avbrott för rast och lunch. Spökboll och andra aktiviteter står på schemat. Det är bra om barnen har sköna kläder som de kan röra sig i och en vattenflaska. Vi ser fram emot en trevlig dag tillsammans med övriga klasser!







Barnen fick tillverka egna skelett av tops! 







Hoppas ni får en fin vecka!
Hälsningar Alexandra, Madina och Jona



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar