torsdag 26 april 2018

Vecka 17


Hej,

Nu har vi två korta veckor framför oss. Nästa vecka (v.18) är det ingen skola vare sig måndag eller tisdag. Veckan därefter (v.19) är det ingen skola torsdag eller fredag. Ja, det verkar helt enkelt som om sommarlovet närmar sig med stormsteg.

Vi fortsätter med temat om kropp och hälsa och vi har några veckor kvar att arbeta med detta. Vi ska göra film av våra redovisningar, arbeta med sinnena samt prata lite om sambandet mellan sömn, mat och ditt mående. Under några veckor har alla barnen i grupp eller enskilt sökt och letat efter fakta. De har gjort ett fantastiskt jobb genom att läsa fakta från en bok eller film och därefter med egna ord skrivit ner vad de lärt sig. Kul att höra att barnen vågar skriva och använda nya ord och begrepp. Vi lär tillsammans och av varandra!

I matematiken inledde vi igår arbetet med de geometriska formerna i 3D. Syftet här är att de ska se egenskaperna hos just dessa. Målet är att vi denna vecka ska bli färdiga med geometrin för att nästa vecka påbörja arbetet med area och omkrets. Area passar bra då vi precis har repeterat multiplikation. Repetera gärna hemma också.

Jakten på Piffy fortsätter och vi har nya uppdrag att fullfölja. Bl.a. ska 
eleverna få tillverka Roberts rum.’

Önskar er några dagars skön ledighet!


Hälsningar Alexandra, Madina och Jona





Barnen får träna på att följa en skriftlig instruktion för att utföra en bilduppgift.




Barnen har fått göra skelett där målet var att kunna namnet på minst 4 skelettdelar.


Nästa veckas arbetsuppgifter. 

Nästa veckas läxa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar