torsdag 9 februari 2017

Vecka 6



I måndags började vi dagen med ASL, veckans bokstav var Mm. Tillsammans med sin skrivarkompis fick de rita och skriva om ett fantasimonster. Först skulle de diskutera och samarbeta för att gemensamt besluta hur deras monster skulle se ut. Därefter skulle de rita av sitt monster på varsitt papper. När de var klara skulle de tillsammans skriva om sitt monster där de hittade på ett namn, egenskaper och utseende. För att underlätta textskrivandet hade  jag skrivit tre olika texter om mitt påhittade monster. Texterna var skrivna på olika tre olika nivåer. 


I den första texten fanns det inte mellanrum mellan en del ord, stora och små bokstäver fanns blandat i texten. Syftet med texterna var att alla barn kunde jämföra sin egen text för att själva kunna se vad som kunde förbättras. 



Under matematiklektionerna har vi arbetat med subtraktion och addition där vi använder tre termer. Exempel 2+3+4= 9 
6-2-1= 3. Vi repeterade även att svaret vid addition heter summa och vid subtraktion heter svaret differens.  En del av barnen använder plockisar till hjälp när de räknar. 


I tisdags var blå grupp på biblioteket för att låna nya böcker. Den röda gruppen stannade kvar och gemensamt skrev vi en saga om en bondgård. Den blå gruppen har skrivit varsin faktatext om bondgården. När de båda grupperna är klara med sina texter ska vi jämföra skillnader och likheter av de olika texttyperna. 


Under onsdagsmorgonen spelade vi kahoot tillsammans med sexorna. Tre klasser (1a,1b,6ab) var uppdelade i grupper med ett barn från varje klass. Sexorna hjälpte de yngre barnen med att läsa frågorna. På klassrådet utvärderade vi samarbetet och de flesta barn upplevde det som ett mycket positivt samarbete. De tyckte att alla sexor var snälla och hjälpsamma och ser gärna att vi fortsätter med denna fadderverksamhet. 

Efter rasten pratade vi om vad som symboliserade vintern, bland annat klimatet, träden och mörkret. Tillsammans gick vi sedan ut till vårt träd som vi valde som klassens träd i somras. Parvis fick de använda en iPad för att fotografera trädet. Därefter gick vi in för att rita och skriva om vårt träd.



Nästa veckas planering:

Måndag: ASL på morgonen och Ronjatemat tillsammans med Elsa på eftermiddagen.

Tisdag: idrott, alla hjärtans dag pyssel och teknisk på eftermiddagen.

Onsdag: NO-experiment och engelska. På kvällen är det föräldraråd klockan 17.30 -19 i ateljén. 

Torsdag: språkgrupp kapitel 15 i magiska kulan i läxa.

Fredag: ASL och klassens timme. 

Trevlig helg!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar