torsdag 16 februari 2017

Vecka 7

Snön är borta och det känns nästan som lite vår i luften, härligt.  Veckan innan sportlovet har precis som alla andra gått i en rasande takt.

Måndagen började som vanligt med ASL. Vi fortsatte med våra monster och monstertexter. Vi tränar mycket på att skriva, de flesta kan nu skriva hela ord och hela meningar. Många har lättare för att skriva på iPad än med papper och penna. För att träna finmotoriken finns ABC-boken som en del vid alla ASL-stationer.

I tisdags hade barnen idrott som vanligt med Linda. Det är fortfarande en hel del som glömmer att ta med idrottskläder. De barn som inte har kläder registreras i skola 24 som frånvarande under lektionen.


Dagen avslutades med teknik. Tillsammans fick alla barn se en bild över ett barnrum. Gemensamt skrev vi på tavlan vilka tekniska föremål som fanns på bilden. Efteråt kategoriserade vi de olika föremålen. En del behövde ström för att fungera, en del saker var leksaker och andra var hårda saker osv. Gemensamt för alla föremål var att människan hade skapat dessa utifrån våra behov, inget finns naturligt i naturen. Slutligen fick barnen parvis eller enskilt skriva vilka tekniska föremål de kunde hitta i klassrummet.

I onsdags gjorde vi experiment. Vi skrev upp vilka material vi skulle använda för att kunna utföra experimentet. Efteråt gick vi igenom hur experimentet skulle genomföras därefter fick alla barn enskilt skriva sin hypotes över vad som skulle hända. Vi fyllde en plastpåse med vatten därefter tog vi en spetsig penna rakt igenom påsen. De flesta barn trodde att påsen skulle läcka vatten. Vi diskuterade varför de trodde att det inte hände. Detta ledde till många intressanta diskussioner, bland annat hur molekylerna rör sig i vattnet vid olika temperaturer.













Under matematiklektionerna har vi pratat om diagram. Tillsammans gjorde vi stapeldiagram över barnens favoritfrukter och favoritglassar.

Nästa vecka är det sportlov. Alla barn är lediga från skolan, men fritids är öppet som vanligt.  Onsdagen den 7/3 välkomnar vi Jeanette till vårt arbetslag. Jeanette är lärare och kommer att ha delat mentorskap med Albulena i 1c. Hon kommer att undervisa i engelska i 1a och 1b. Detta innebär att Elsa kommer att ha fler timmar i vår klass vilket ger extra halvklasstimmar.

Hoppas ni får ett härligt lov!

Alexandra

 


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar