torsdag 16 mars 2017

Vecka 11

Hej,

Veckan bjöd på en del sol och värme vilket ger hopp om att våren snart är här!
Som vanligt har veckan gått i ett rasande tempo. Vi inledde veckan med faktatexten om älgen. De flesta är nu klara och har skrivit ut sin text. Vi kommer att fortsätta med faktatexterna men då kommer barnen få välja varsitt annat djur att skriva om.  På eftermiddagen arbetade klassen tillsammans med Elsa och jag fortsatte med bedömningsstödet. Vi är klara med matematikdelen och fortsätter med svenskan under nästa vecka.

I tisdags hade barnen engelska tillsammans med Jeanette för första gången. Många barn har kommit långt när det gäller engelskan vilket är roligt. Efter idrotten pratade jag med Linda och hon var mindre nöjd med dagens lektion. En del barn har svårt för att lyssna på instruktioner och väljer istället att förstöra för de andra. Jag har pratat med de elever som det berör.

I onsdags fortsatte vi med byggandet av tornen. Det krävs ett gott samarbeta för att lyckas och detta var ett av målen av uppgiften. Det är svårare än man tror och tålamod krävs för att lyckas. Men efter mycket kämpande blev resultatet helt fantastiskt. Imorgon fredag ska vi mäta vems torn som är högst.

Nästa veckas planering:
Måndag 20/3: Barnen gör den skriftliga delen i svenska av bedömningsstödet. På eftermiddagen arbetar klassen tillsammans med Elsa och jag fortsätter med bedömningsstödet.

Tisdag21/3: Under tisdagen kommer klassen att ha en vikarie som heter Tobias. Jag kommer att skriva utvecklingssamtalen. Idrott som vanligt. Det är blå grupp som kommer att gå till biblioteket, glöm inte ta med böckerna som barnen har hemma.

Onsdag 22/3: El sistema och vi börjar med ett nytt arbetsområde inom matematik, mätning. Inlämning av matematikläxa.

Torsdag 23/3: Språkgrupper som vanligt på förmiddagen, kapitel 19 läxa i magiska kulan. På eftermiddagen ska vi åka buss till Mazettihuset och starta vårt samarbeta med kulturskolan.

Fredag 24/3: Vi kommer att besöka St Matteus kyrkan för att delta i en upplevelsevandring.


Trevlig helg!







 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar