torsdag 30 mars 2017

Vecka 13






Vecka 13

Imorgon, fredag önskade barnen att ha ytterligare en visningsdag eftersom många glömde att ta med något sist.

Måndagen började vi med att skriva faktatexter. Vi fortsatte med samma upplägg som när vi skrev om älgen. Sex fält som ska fyllas i, innan barnen börjar skriva sina texter. Denna gång fick barnen välja varsitt däggdjur att skriva om. Vi har pratat om begreppen, fiende, utseende, klassificering, livscykel, föda och hemvist. Nya ämnesord för de flesta men ju fler gånger barnen hör orden ju lättare blir de. Vi har även pratat om hona, hane och unge som också är specifika ord för djurriket.  

Under eftermiddagen hade vi matematik. Området som vi just nu arbetar med är mätning. Förra veckan gjorde vi en del konkreta övningar och nu var det dags att övergå till det abstrakta, centimeter och meter. Barnen blev indelade i grupper. Gruppen fick ett måttband som var 1 meter. Tillsammans skulle de hitta föremål i klassrummet som var cirka 1 meter. Därefter fick barnen träna på att hantera en linjal. Många upplever det svårt att komma ihåg att börja mäta från siffran 0.

Många av er har haft utvecklingssamtal under veckan. Dagen efter samtalet får barnen minst två dokument med sig hem. Det ena dokumentet är en sammanfattning av samtalet. Vilka mål vi strävar mot och vad skolan kan göra för att hjälpa eleven att nå sina mål. Det andra pappret är en omdömesblankett. Viktigt att tänka på att detta INTE är ett betyg utan ett omdöme. Det är endast i svenska vi har kunskapskrav i årskurs 1. I de andra ämnena tittar vi på målen för årskurs 3. På omdömesblanketten finns tre kolumner, risk för otillräckliga kunskaper, tillräckliga och mer än tillräckliga kunskaper.  Eftersom terminen inte är slut finns det självklart en chans till att förbättra sitt omdöme.


Nästa veckas planering:

Måndag 3/4: Fortsätter att skriva djurtexterna.

Tisdag 4/4: Idrott, biblioteket för blå grupp.

Onsdag 5/4: El sistema kör, matematikläxan ska lämnas in.

Torsdag 6/4: Kapitel 21 läxa i magiska kulan.

Fredag 7/4: Vikarie hela dagen eftersom jag åker på semester J


                                                            Trevlig helg!


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar