torsdag 23 november 2017

V.48

Hej! Bildresultat för simning tecknad
Nu är det äntligen dags för simning! Vi åker som vi tidigare meddelat med bussen kl.9.15 och vi är tillbaka ca 11.30.  Även om det kommer bli lite rörigt i början tror jag vi kommer få in den nya rutinen ganska snabbt. Det blir Bayham som följer med pojkarna in i omklädningsrummet och Alexandra eller jag till flickorna. Bayham är vikarie för Patrik och han är placerad i 2a.
I veckan har vi arbetat med klockan och pratat om kvart i och kvart över samt repeterat hel-och halvtimme. Jag tycker de flesta nu kan heltimmar men halvtimme, kvart i och kvart över är betydligt svårare. Det kommer vi arbeta vidare med nästa vecka. Ni får gärna träna på klockan hemma. 
I svenska och so har vi påbörjat våra argumenterande texter. Texten ska handla om deras drömyrke och de ska argumentera för varför detta yrke är drömyrket. Vi har tränat mycket med argument och de genrespecifika orden: åsikt, för det första, för det andra och dessutom. Som säkert barnen har berättat så började vi arbetet med genren genom att barnen fick argumentera för eller emot skoluniform, stämningen var smått upprörd när vi ritade upp de påhittade skoluniformerna. Kommentarer som: vi kan inte springa i de skorna, de andra barnen kommer att skratta åt oss och kläderna är obekväma. Därefter fortsatte vi arbetet genom att de fick en text som var sönderklippt, de skulle lägga textremsorna i rätt ordning. Slutligen fick de sedan bilder på olika djur, kakor eller insekter som de fick välja en bild och argumentera för varför de valt just den.
Nu när det närmar sig julen och alla traditioner så kommer vi även diskutera de fem världsreligionerna. Vi kommer prata om likheter och vad som är typiskt för religionen.

Vi önskar er en trevlig helg!

Hälsningar Sofie, Alexandra och Silvana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar