söndag 19 november 2017

Vecka 46

Hej allihopa!

Tack för fina utvecklingssamtal. Barnen har på ett tydligt sätt kunna återge vad de är bra på och vad de vill bli bättre på. Era frågor hjälpte barnen att utveckla sina tankar och er positiva feedback tillbaka till dem gjorde barnen stolta. Barnen blir verkligen delaktiga i sin egen utveckling.

I veckan arbetade vi mycket med längd både utomhus och inomhus. Det är ett svårt område inom matematik och många har svårt för det. Vi tränar på att förstå och kunna mäta med meter, decimeter, centimeter, och millimeter. Barnen ska även kunna exempel som ”Hur många meter är 134 centimeter?”, ”Hur många decimeter är 36 centimeter?”.

 Vi gjorde en gemensam argumenterande text om ”Godis i skolan”. Vi uttryckte en gemensam åsikt och därefter tre argument för den.  Texten avslutades med att förstärka åsikten. I slutet av veckan fick alla påbörja en egen argumenterande text om sitt drömyrke. Ska bli spännande att se resultatet näste vecka! Många nya ord barnen får till ordförrådet. Vi försöker använda nya ord och begrepp i klassrummet så de blir en naturlig del i barnens språk.

Nästa vecka är det studiedag på fredag och då är skola och fritids stängt. Därför blir läsläxan till torsdag istället och även den frivilliga matteläxan blir till torsdagen. Till läsläxan den här veckan finns ordlistan (som barnen själv gjort) samt frågor till texten att besvara (dessa frågor har de själv också gjort).


Vi önskar er ännu en härlig vecka!

Alexandra, Sofie och Silvana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar