söndag 12 november 2017

Vecka 45

Hej,

Hoppas att ni har haft en skön helg. Måndag imorgon och dags för en ny skolvecka.

Förra veckan höll de flesta av barnen sina elevledda utvecklingssamtal. Vi är grymt imponerade av barnens insatser. Det var engagerade barn som var väl pålästa som berättade om sin egen utveckling och kommande mål. Vi tror mycket på den här formen av utvecklingssamtal där barnen är delaktiga och får ta del av sin egen progression. Enligt utvärderingen som många av er gjorde är även ni positiva.

I onsdags pratade vi om argument och argumenterande text. Vi introducerade lektionen med att berätta att alla i klassen skulle bära skoluniform i skolan. Många blev upprörda, framför allt efter vi berättade hur kläderna såg ut J. Därefter fick barnen parvis komma på tre argument om varför vi INTE ska ha skoluniform i skolan. Barnen kom med många bra argument och vi beslutade att inte införskaffa någon skoluniform J . I torsdags hade vi en fotbollsturnering, mycket uppskattad, extra kul att vår klass vann! Detta firade vi i fredags.

Nästa vecka har barnen kapitel 7 i ”Diamantjakten” som läxa. I fredags fick de tillhörande ordlista för de orden som de ska träna hemma. Det uppkom frågor på samtalen angående matematikläxor. En del av er önskar matematikläxor medan andra känner att det är tillräckligt med läsläxan. Därför har vi beslutat att ge en ”frivillig” matematikläxa som barnen kan göra till fredagar. Alla barn kommer att få den sedan är det upp till er/era barn att göra den.  De som behöver extra utmaningar får även  problemlösningsuppgifter.

På onsdag är det återigen dags för utvecklingssamtal och därför slutar ALLA klockan 12. Vi kommer även att besöka biblioteket och därför är det bra om barnen tar med den boken som de läser hemma.

Det är många som glömmer att ta med sina läsböcker till skolan. Jag förstår att det är lätt att glömma, men på fredagarna är det viktigt att boken kommer med till skolan. Vi har inga extra böcker och det finns ingen tid för att kopiera boken. Var snälla och påminn era barn!

 


 

 


 



Vänliga hälsningar 

Alexandra,Sofie och Silvana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar