torsdag 15 mars 2018

Vecka 11


Hej alla,

Då var det endast en vecka kvar innan det är dags för lov igen. Vårterminen brukar gå i en rasande fart.

Under veckan har vi arbetat med vårt nya ”deckartema”. Barnen har varit engagerade och tyckt att det varit roligt. Genom hela berättelsen får vi följa Sally Smart som arbetar som detektiv. Hennes fall blir att lösa den stora gåtan om hunden Piffy. Piffy är en välkänd hund som har försvunnit. Till varje kapitel finns frågor och olika uppdrag. Barnens första uppdrag var att göra en framsida till sin deckarbok. Därefter fick de tillsammans med sin deckarkompis göra en ordlista över alla detektivord de kan.

Under matematiken har vi fortsatt med övergångar inom subtraktion. Det är många steg för barnen. Exempel 42-15= 40-3-10= 27 detta är en huvudräkningsstrategi för att lösa denna typen av uppgifter. Men det krävs att barnen kan avrunda till närmsta tiotal, dela upp tal och tiokompisar. Nästa vecka kommer vi att fortsätta med algoritmer (uppställningar) som är en annan strategi för att lösa denna sortens uppgifter.

Under No-lektionerna har vi börjat vårt nya tema om kroppen. Vi började att sjunga sånger om kroppen för att sedan göra en tankekarta över barnens tidigare kunskaper. Vi läste tillsammans igenom den matris som beskriver vad barnen ska ha lärt sig efter avslutat tema.

Nytt för nästa vecka kommer vara idrottslektionernas upplägg. Alla barn kommer att ha idrott tillsammans med Linda på tisdagar. Skillnaden är att barnen kommer att vara indelade i grupper tillsammans med 2A och 2C och därför ha idrott under olika tidpunkter av dagen. Detta gör vi för att barnen ska integreras med varandra, men detta generar även färre barn i klassrummet under tisdagarna. 


Hoppas ni får en skön helg

Hälsningar Alexandra och Madina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar