torsdag 22 mars 2018

Vecka 12


Hej!

Vilket omväxlande väder vi haft, både snö och solsken! Nu väntar en veckas påsklov och därefter hoppas vi på lite mindre snö och mer sol.

Under veckan har vi arbetat med algoritmer (uppställningar). Detta är för att ge alla elever ytterligare en strategi för att räkna ut höga additioner och subtraktioner. Vi märkte att en del barn vill fortsätta räkna med hundratal för sig, tiotal och ental men för en del av eleverna var det mycket enklare med en uppställning. De får använda det sätt som passar dem själva, bara de visar hur de kommer fram till svaret.

I temat om kroppen har vi sett på ett program om kroppen och därefter har vi skrivit stödord till filmen. Vi ska skriva en gemensam faktatext därefter kommer barnen få arbeta i expertgrupper och bli experter på valfritt organ. Detta kommer vi börja med först efter påsklovet.
Pooja kommer från och med V.14 arbeta intensivt med värdegrunden i alla tvåorna. Han kommer vara i varje klass en lektion i veckan. Detta ser vi mycket framemot.

Vi hälsar Jona välkommen till årskurs 2. Han kommer framför allt att vara i våran klass som resurs. Efter skolans slut kommer han att vara på ”vargens fritids”.


Klassens förslag på kommande värdegrundsarbete.







Arbetet kring kroppen.


Läxan till fredagen efter lovet.


Vi önskar er alla en Glad Påsk
Hälsningar Alexandra, Madina och Jona


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar