söndag 4 mars 2018

Vecka 9


Hej allihopa!


Då var vi tillbaka igen efter ett härligt sportlov. Hoppas ni höll er friska och krya. Barnen var glada att se varandra igen och hade mycket att berätta för varandra. Det är kul att se att barnen visar intresse för varandra och kan på riktigt glädjas åt vad de andra har gjort under lovet. 
Vi inledde måndagen efter lovet med att göra snödroppar då vi kände att våren var på gång…nja vi får nog vänta lite till med våren men i klassrummet har vi nu väldigt fina snödroppar som barnen tillverkat. Vi använde oss av sugrör och färgat papper.

Vi har under veckan arbetat med olika ordklasser i svenskan och fortsatt med att göra sagor. Mycket uppskattat av barnen! I matematiken har vi börjat arbeta med tiotalsövergångar inom addition. Nu blir det ännu mer tydligt att 10-kompisarna och uppdelning av tal måste sitta. Det är också viktigt att barnen förstår tiotal och ental och kan addera med dessa innan vi introducerar algoritmer (uppställningar). Många barn känner att det blir lättare att lösa uppgifter med höga tal när de kan använda sig av uppställningar men förståelsen för positionssystemet kan ibland missas därför väntar vi lite med att börja med det.

Onsdag 7 mars är det STÄNGD STUDIEDAG. Detta innebär att både skola och fritids är stängt så all personal kan vara med och planera och utveckla den pedagogiska verksamheten.

Nu ser vi framemot en ny härlig vecka tillsammans!
Hälsningar
Sofie och Alexandra






















Veckans ord:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar