torsdag 29 september 2016

Vecka 39

Hej!

Vill börja med att tacka alla som kom på föräldramötet igår. Igår var det mycket information men vid nästa termins möte blir det mer tid att diskutera ämne som är mer angelägna för er. Har det uppkommit fler frågor efter mötet så tveka inte att höra av er. 

Denna veckan har varit kort eftersom det var studiedag i tisdags och igår var vi på Bulltofta på skogens dag. Men vi har hunnit med stationerna där vi har arbetat med bokstaven V. Tillsammans med sin skrivarkompis har barnen skrivit vi gillar-meningar. Nästa vecka kommer vi ha tillgång till Ipads. Vi kommer att få 13 stycken men under hösten kommer dessa utökas och alla kommer att ha varsin. Det ser jag verkligen framemot. Då kan ASL-arbetet börja på riktigt. I måndags hölls terminens första elevråd och våran representant är Leila. Vi hade en del punkter som togs upp under mötet. Bland annat önskade barnen en låda till sandleksaker på gården, ett fotbollsschema där varje klass har tider för tillgång till fotbollsplanen. På vårt egna klassråd diskuterade barnen att de vill ha olika toaletter för pojkar samt flickor. Frågan har nu skickats vidare till 1A för fortsatt diskussion. Barnen ville även sätta upp toalettregler på väggarna för att öka renligheten. Klassråden är otroligt givande där barnen har många kloka åsikter. Det är viktigt att barnen är delaktiga och känner att de kan påverka sin vardag på skolan. 

Igår torsdag var vi på skogens dag. Det blev en lyckad utflykt där vi hann med många olika aktiviteter. Vi fick hjälpa till att smida, leka olika samarbetslekar, klappa får, lukta på tjära, klappa olika pälsar från olika rovdjur m.m. Det var många trötta barn på bussen hem (även tre trötta vuxna:).

Idag fredag kommer Malin som är Stefans ersättare. Hon kommer att vara i klassen framöver på de tider som Stefan har varit i klassen. 

Idag fredag kommer del barn få ut tider till utvecklingssamtalen. De som kommer att ha andra med på samtalet, så som tolk eller specialpedagog kommer att få sina tider under nästkommande vecka. Inför samtalet vill jag att ni tillsammans med era barn har svarat på en del frågor. Dessa frågor får ni tillsammans med er utsatta tid. 

Nästkommande veckas planering:

Måndag: barnen får sin första läsläxa som de ska träna på till torsdag. Läs tillsammans (gärna lite varje dag) med era barn. Ny matteläxa som är till fredagen delas ut.

Tisdag:Biblioteket för blå grupp.

Onsdag: El sistema, Stefans sista dag.

Torsdag: Barnen kommer att få läsa sin läsläxa och även få en ny, el sistema.

Fredag: Inlämning av matteläxa.

Trevlig helg!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar