torsdag 8 september 2016

Veckobrev 36

Hej i solskenet!

Känns nästan som vi har fått sommaren tillbaka, härligt. En ny vecka som lider mot sitt slut. I måndags hade vår kära vän Trulle kommit tillbaka efter en tid i skogen. Trulle blev rädd förra veckan eftersom han tyckte att många barn pratade för mycket  och för högt under lektionerna. Han återvände i måndags till barnens stora glädje. Trulle hade ett uppdrag med sig och denna gång skulle barnen träna på meningar. Vi diskuterade en menings struktur med stor bokstav och punkt. Slutligen gjorde vi en gemensam saga. Där barnen fick dra ett kort med en bild där de sedan skulle bilda en mening. Tillslut hade vi gjort en egen saga (se nedan). Under eftermiddagen var Elsa i klassen och jag fortsatte med bedömningarna. Jag är nu klar med taluppfattningen och har börjat på läs-och skriv delen.

I tisdags var blå grupp på biblioteket och den röda gruppen stannade i klassrummet och arbetade med matematik. Vi har nu fått våra matematikböcker som heter "Favorit matematik". En tydlig och strukturerad bok med många konkreta uppgifter. Till materialet ingår även en digital del som kan ses från en Ipad eller en dator. Jag kommer att berätta mer om denna under föräldramötet.

 Under onsdagen började vi vårt bokstavsarbete där vi började med bokstaven A. Tillsammans skrev vi alla ord vi kunde på bokstaven A. Efteråt fick barnen själva skriva ner orden i en bok. Tanken är att vi fortsättningsvis ska skriva detta på Ipads. Men eftersom vi inte har fått tillgång till dessa skriver vi för tillfället förhand. Syftet med detta arbetssätt är att eleverna ska lära sig skriva och läsa istället för att ägna timmar åt att forma bokstäver. Eleverna ska lägga sin kraft på skrivandet istället för det finmortoriska. Finmotoriken tränar vi på annat sätt som t.ex. mandala, skrivdans mm. Kommer även att berätta mer om detta arbetssätt på föräldramötet.

Idag torsdag har vi fortsatt med vårt alfabetsarbete. Vi kommer fortsätta med bokstaven A imorgon och göra A-tavlor. Barnen kommer att få klippa A ur tidningar och leta bilder på saker som börjar på bokstaven. Avslutningsvis kommer vi ha en visningsstund där barnen får berätta om sina medhavda saker.Bra träning för barnen att presentera något inför gruppen. Även bra träning för åhörarna att lära sig lyssna på sina kompisar.

Slutligen vill jag påminna er om föräldramötet som är  onsdagen den 28/9.Hoppas att ni kan komma!

Nästa veckas planering:

Måndag: Barnen kommer att få sin första läxa. Läxan handlar om talen 1-10. Eftersom vi har arbetat med detta under veckan är de väl bekanta med innehållet. Läxan ska vara inlämnad på fredag.

Tisdag: Idrott som vanligt.

Onsdag: El sistema   (Kör tillsammans med övriga ettor)

Torsdag: El sistema

Fredag: Inlämning av läxa






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar