torsdag 22 september 2016

Veckobrev 38

Hej!

Hösten kommer allt närmre och morgnarna känns kyligare. Själv brukar jag cykla till skolan, men nu när det är mörkt på morgnarna tar det emot. Trulle besökte oss i måndags. Han hade fastnat med hängslena på en spik på väggen. I handen höll han en lapp där det stod ord. Nästa steg i Trulles språkstege var ord. Ur storboken fick barnen säga ord som de såg på bilden. När tavlan var fylld, kategoriserade vi orden i långa och korta. Vissa av orden gick även att sammanföra och bildade nya ord, glas+ögon blev glasögon, jordgubbe m.fl..

Under eftermiddagen arbetade vi med ASL. Tillsammans med sin skrivarkompis arbetade barnen på olika stationer.

Bygg: Tillsammans med sin skrivarkompis skulle de bygga ett torn. Den som rasade tornet förlorade.

Motorik: Fingervirka

Kreativa hörnan: Vackra rum-avbilda sitt rum eller ett önskerum

ABC-boken: Skriva meningar tillsammans med sin kompis ”Vi gillar…

Vi kommer att fortsätta med detta på måndag. Under tisdagen hade barnen idrott. Linda berättade att barnen hade varit duktiga och hon märkte en stor förbättring sedan förra terminen. Alltid roligt att höra. I onsdags var det internationella fredsdagen. Vi pratade om FN och barnkonventionen. Vi diskuterade alla barns rättigheter. Barnen fick färglägga några av artiklarna från barnkonventionen. Dessa kommer ni att kunna se utanför klassrummet.Under matematikpassen har vi arbetat med fler än och färre än. Ett svårt begrepp som vi måste arbeta vidare med. Vi såg en film på ur som heter Spagetti makaroner där de förtydliga dessa begrepp. Under engelsklektionen gjorde vi en namnlek på engelska. De flesta gillar engelska och fokus i årskurs 1 är att barnen ska våga prata engelska.

Imorgon fredag är skolan stängd och fritids är öppet.

Nästa veckas planering:
Måndag: Ny läxa
Tisdag: Studiedag, fritids öppet
Onsdag:El sistema föräldramöte på kvällen klockan 18
Torsdag: Skogens dag, vi ska till Bulltofta under hela dagen. Barnen får gärna ta med frukt och vatten. Skolan står för lunchen
Fredag: inlämning av läxa

Trevlig helg!

Alexandra







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar